Bed & Breakfast "Rust" op Ameland is gelegen aan het oudste laantje van het pittoreske dorp Hollum aan de westzijde van het eiland. Heerlijk rustig gelegen op loopafstand van het sfeervolle dorpscentrum, strand, bos en duinen. Hier vindt u ook de enige vuurtoren van het eiland.

Naast een comfortabel onderkomen in onze B & B bieden wij vele extra's. Zo kunt u bij ons kiezen uit verschillende arrangementen of u kunt een extraatje aan uw verblijf toevoegen in de vorm van bijvoorbeeld een heerlijke ontspanningsmassage, het volgen van een korte workshop Zhineng Qigong of bijvoorbeeld een 
privérit op een fraaie boerenwagen met leidsman Jelle en zijn paarden Antoinette en Soraya. U kunt zelfs deelnemen aan een heuse Vuurloop (zie agenda).

Verblijft u bij ons in de "lammerentijd"? Dan kunt u een bezoekje brengen aan onze schapenboederij. Deze is van ongeveer half maart tot half april open voor onze gasten. Wij hebben 170 schapen die meestal in deze tijd lammetjes ter wereld brengen. U mag komen kijken, en… als u een handje wilt helpen mag dat ook. Jelle is vaak dag en nacht aanwezig in de lammerentijd.

En zo zijn er nog veel meer extra's die uw verblijf bij B en B "Rust" op Ameland een diepere betekenis kan geven. Vraag gerust naar alle mogelijkheden!

Ameland is mooi in ieder jaargetijde. Denk ook eens aan "November Kunstmaand" of aan de sfeervolle decembermaand... kortom: of u nu in de zomer of in de winter naar ons eiland komt, wij bieden u graag een comfortabele uitvalsbasis. Welkom!

Ameland... heerlijk vakantieland!

 


Ameland biedt de perfecte combinatie van het echte eilandgevoel met z'n brede stranden, blonde duinen, bos- en natuurgebieden en toch een optimale bereikbaarheid. De overtocht met de moderne veerboten van Wagenborg Passagiersdiensten duurt slechts ± 45 minuten en de veerboten varen in het hoogseizoen vrijwel ieder uur.

Er zijn vier historische dorpen op Ameland: Hollum, Ballum, Nes, Buren. Met hun karakteristieke commandeurswoningen ademen ze de sfeer van lang vervlogen tijden. In de dorpen vindt u vele leuke winkeltjes en restaurantjes met zonnige terrassen. 90 kilometer fietspad door bos, duin en langs de waddendijk bieden een uitgebreide mogelijkheid tot ontspanning.

Wij proberen de content op deze website zo actueel mogelijk te houden.
Echter door omstandigheden kan het voorkomen dat de genoemde teksten niet meer of anders gelden.
Neemt u daarom vooraf áltijd even telefonisch contact met ons op.